Brug din baghave hele året rundt

Med lidt gode planlægningsevner, kan man sagtens bruge sin baghave hele året rundt. Der er mange muligheder, du har måske bare ikke set dem endnu? Det kan du læse mere om her, så du kan få gode tips til, hvordan du kan indrette din baghave, så den kan bruges hele året.

Plant grønne planter

Der findes heldigvis nogle planter, der ikke visner og dør om vinteren, men forbliver grønne hele året rundt. Derfor kan det være en god ide at plante stedsegrønne træer, når du skal anlægge din baghave, så du har noget, der er grønt også, når det er blevet koldt udenfor. Der er nemlig ingen grund til at sidde i en trist og kedelig baghave, når man kan få glæde af det grønne også om vinteren.

Det er i det hele taget en god ide at planlægge sin have efter, at man kan bruge den hele året. Det gælder om, at lægge ind opgaver og ting, der skal laves i haven, også når den blomstrende sæson er forbi. Med æbler og grøntsager i din baghave, bliver du ikke blot selvforsynet, du får også en have, der har et formål, også når der ikke er sommer mere. Det er mange gode oplevelser værd.

En stemningsfyldt have

Det er også muligt at gøre haven hyggelig og stemningsfyldt at opholde sig i hele året rundt. Det kan man for eksempel gøre, ved at tilføre det element, der gør at man ikke er udenfor om vinteren og efteråret – nemlig varme. Der findes mange flotte udendørs pejse man kan vælge mellem, så man kan få det perfekte udendørs opholdsrum, også om vinteren.

Faktisk er haven ekstra hyggelig, når man kan sidde udenfor, helt varm der i kulden, og nyde en kop varm chokolade eller gløgg. Man kan også hænge smukke lygter op i træerne, eller stille dem omkring i haven eller på terrassen. Det giver en lidt eventyrsagtig stemning, der er perfekt til det kolde efterår og den kolde vinter. Hvis man klæder sig godt på og sidder ved sin udendørs pejs, så er der altså ingenting, der tilsiger at man ikke skal kunne bruge sin have også i de sæsoner, hvor man normalt er indenfor.

Det er skønt at være udenfor, og det er også dejligt at have en baghave, som man kan bruge hele året rundt.