Slanger / Cushcore

Cykelslanger er noget vi alle sammen tager for givet og ikke giver meget omtanke. Vi skriver og siger alle sammen at det er kvalitets slanger og at det er de bedste. Men hvad er egentlig forskellen på slanger og hvad gør en slange god og dårlig?

Først så er der 2 typer af slanger, de hedder Butyl eller Latex og det er materialet som de er lavet af.

Slanger har indvirkning på rulle modstanden en god slange som er mere fleksibel end billige slanger vil have mindre modstand, det er ikke noget du kan mærke men stopuret vil ikke lyve. En Latex slange mod en Butyl slange er der målbart 4-5Watt forskel

Og Igen så er Latex slangen endnu mere fleksibel end Butyl slangen, men da den så er porøs så kan den ikke holde lufttrykket særlig længe og du er nød til at toppe lufttrykket op hver gang du cykler.

Vores Butyl slanger har en god pris og Michelins slanger er nogle af de mest fleksible slanger på markedet. hvor Maxxis skubber til grænserne for hvad der er muligt for en slange

Cushcore Dæk indlæg er det nye sort, det har også en masse fordele hvis man kigger på deres tal mm. Men er det for dig?

Idag kan du få en masse forskellige dæk med mange forskellige styrker, Maxxis har bla. EXO - EXOplus - DoubleDown og flere end det. Men det er mere end kun styrke de nye dækindlæg kan hjælpe med, det er ligeså greb, rebound i dæk og meget mere Cushcore har vi valgt som det foretrukne dækindlæg og det er også testvinder i ALLE test indtil videre.