Hold fokus og undgå styrt, når du kører ræs i skoven

I takt med at flere og flere anskaffer sig en mountainbike og begynder at køre i skovene, stiger antallet alvorlige skader, fordi rytterne tager farlige chancer eller er uopmærksomme. Her ser vi på, hvorfor det er så vigtigt at holde fokus og køre mountainbike, når du kører mountainbike.

Det kan i værste tilfælde være livsfarligt at styrte på sin mountainbike, og et ikke uanseligt antal mennesker er blevet helt eller delvist invalideret efter ulykker i skoven, også selv om de har hjelm og andet udstyr på. Der køres ofte med høj fart, og det kan altså få alvorlige konsekvenser.

Gem aktiespekulationerne til du kommer hjem

Når man ifører sig sit Lycratøj og sætter sig i sadlen, gælder det altså om at holde fokus på stien foran sig og ikke tænke på alt muligt andet. Selvom investering er utroligt spændende og man kan få meget tid til at gå med at tænke på det, er det altså ikke, når man kører ræs, at man skal spekulere på, hvilken ETF man skal købe som den næste. En ETF er en slags pose med blandede aktier, og det kan du læse meget mere om her.

Risko for invalidering

Det kan som nævnt være farligt i sig selv at køre på mountainbike, men hvis man er uopmærksom stiger risikoen for ulykker betydeligt. Når man kører afsted i fuld fart, kan det være svært at se sten og grene, som kan forårsage et styrt, hvor man altså kan blive slået til lirekassemand. Er man langt ude i skoven på små stier, kan der gå lang tid, før der kommer andre mennesker forbi til at hjælpe, og er der ikke mobildækning eller er man for medtaget til selv at ringe efter hjælp er man ilde stedt.

Andre kan komme til skade

Som om det ikke var galt nok, at man selv kan komme alvorligt til skade, risikerer man også at bringe andres liv i fare ved at køre hasarderet på grund af uopmærksomhed. Sagesløse borgere som måske var ude for at gå en tur og nyde de første anemoner eller måske lufte familiens hund, risikerer liv og lemmer, hvis de intetanende får bevæget sig ind på et spor, som mountainbikerne bruger. Derfor har der de senere år været megen debat om netop kørsel på mountainbike i de danske skove, og vrede borgere forsøger at råbe politikerne op for at sikre ordentlige forhold for både mennesker og dyr i skoven. En ræv eller en grævling kan også komme rigtigt galt afsted og i yderste konsekvens dø, hvis den bliver kørt over af en adrenalinhungrende rytter, der havde ETF’er og alt muligt andet i hovedet, mens han kørte mountainbike i skoven.