Vælg den rette cykel til dit behov

Når man skal ud at købe ny cykel, er det ikke helt lige meget, hvilken type af cykel man vælger. I dag findes der mange forskellige slags cykler og du kan derfor med fordel overveje, hvad dine behov er, før du svinger dankortet og kører hjem på din nye cykel. Læs med her, hvis du står og skal købe, vi giver dig gode råd, så du kommer hjem med det rigtige. 

Afhængig af, hvor i livet vi befinder os og hvilken dagligdag, vi har, er der stor forskel på, hvilken cykel der vil være mest fordelagtig at købe, og det kan betale sig at undersøge forskellige forhold omkring behov og modeller, inden man foretager sit køb. 

Citybike – mest til bykørsel 

Færdes du meget i byen, kan det være oplagt at overveje en såkaldt citybike. En citybike har smallere dæk og let foroverbøjet siddestilling og er derfor velegnet til kørsel i byen. Ofte er cyklen udstyret med en cykelkurv som er praktisk til de daglige indkøb eller blot tasken. En citybike fås i prisklasser, hvor de fleste kan være med. 

Mountainbike til ræs i skoven 

Er du interesseret i at køre ræs ude i skoven, er det en mountainbike, du skal have fat i. Med meget brede dæk, et lavt stel og mange gear er det den perfekte maskine til terræn med bakker og bump. Skal du ud at have en rigtig god mountainbike, må du være forberedt på, at den kan være endog meget dyr, og nogle vælger ligefrem at optage et lån for at kunne købe deres drømmecykel. 

Planlægger du at tage et lån for at finansiere din mountainbike, bør du sætte dig grundigt ind i, hvordan det fungerer og ikke mindst, hvilke omkostninger der er forbundet med at låne. Det kan du læse mere om her. Der er tale om både renter og ÅOP som kan løbe op i store beløb, hvis du ikke ser dig godt for.  

En god allround cykel klarer de fleste ture 

Rigtigt mange mennesker kan klare sig med en helt almindelig cykel, og bor man i København, hvor der desværre er rigtigt mange cykeltyverier og politiet ikke har ressourcer til at fange tyvene, kan det derfor betale sig at købe brugt. Så er skaden ikke lige så stor, hvis cyklen skulle blive stjålet, og en gammel havelåge er mindre attraktiv for de kriminelle end en helt ny. Anskaf dig en solid kædelås, så du også på den måde gør det mindre attraktivt at stjæle din cykel.