Roblox

Overvejer du at investerer i Roblox aktier? Så kan du med god fordel læse alt du skal vide om virksomheden herunder.

Roblox er en amerikansk virksomhed som har sin forretninger indenfor computerspil, helt specifikt udvikler de computerspil. Virksomheden blev grundlagt i 2004, af David Baszucki og Erik Cassel, og de har hovedsæde i San Mateo Californien, USA. Roblox er en spiludvikler, som giver brugerne mulighed for at programmere spil og spille spil, som er skabt af andre brugere, så udover at være en spiludvikler, så er de også en spilplatform.

Siden virksomheden startede, er det blevet til mere end 164mio månedlige aktive brugere, hvor mere end halvdelen af dem er amerikanere under 16år. Roblox har haft stor succes med deres forretning, men har også haft en del kritikere, der mener at virksomheden har udnyttet deres praksis hen imod de unge, og gjort dem afhængige af computerspil.

 Virksomheden blev noteret på den amerikanske børs i 2021, og var hurtigt den nye dreng i klassen, og selvom der ikke havde været et eneste aktiesalg på deres første dag på børsen, så blev aktien sendt på himmelflugt. Helt præcist steg aktien med mere end 50% på sin første dag på børsen, og gjorde stifteren David, god for mere end 4,2mia dollars.

Hvis du kunne tænke dig at investere i aktier, eller kryptovaluta, så kan du inde på aktierdk.dk læse mere om aktier og platforme. Her kan blandt andet nævnes Nordnet og Saxo investor som begge er danske platforme, der tilbyder handel på forskellige børser verden over.

De indberetter selv SKAT ved tab og gevinst, så her skal man bare tjekke at tallene stemmer. Der kan også nævnes Etoro som er en udenlandsk platform, som udover investering i aktier, også tilbyder investering i kryptovaluta. Etoro er billigere at investere på end fx saxo og nordnet, da de har lavere kurtage, men de indberetter dog ikke til SKAT, så her skal man selv taste sine gevinster og tab ind.